4images logo
c_tl c_t c_tr
c_l                                                                
Kayıtlı Kullanıcılar
»
»
Kullanıcı:
Şifre:

Beni hatırla?


Rastgele Resim

dantel-2
dantel-2

Mehmet

Kahramanmaraş Nurhak
Bookmark and Share

TARİHİ: Nurhak ilçesi çok eski bir yerleşim yeridir. Tarihi İpek Yolu'nun ilçe içerisinden geçtiği eski tarihi harabeler halen görülmektedir. Bölge 15 Nisan 1277 yılına kadar İlhanlı İmparatorluğu hakimiyeti altında kalmış, bu tarihte Elbistan Ovası'nda Memluklular ile İlhanlılar arasında yapılan savaşta İlhanlılar'ın mağlup olmasıyla İlhanlı hakimiyeti son bulmuştur. İlhanlı İmparatorluğu bünyesindeki tüm beylikler bağımsızlıklarını ilan etmiştir. Sonuç olarak bölgeye yerleşen Moğollar'ın Taraklı oymağından gelen Halil Beyliği 60 yıl bölgeye hakim olmuştur. 1336-1337 yıllarında Anadolu Selçuklu Devleti'nin zayıflamasından yararlanan Halil Beyliği, Elbistan'ı zaptederek kendisine bağlamıştır. Ancak bu uzun sürmemiş, bir yıl sonra Dulkadiroğlu Beyliği'ne mağlup olarak bölgenin hakimiyeti bu beyliğe bırakılmıştır.

COĞRAFİ DURUMU: İlçe, adını bölgedeki dağdan almaktadır. İlçe merkezi 3090 metre yüksekliğindeki Nurhak Dağı eteklerinde kurulmuştur. Geceleri dağın parlaması "Nur var" olarak nitelenmiştir. Nur Dağı diye anılmaya başlanmıştır. Daha sonra bölge Nuruhak, Nurhak adını dilden dile dolaşarak almıştır. İlçe Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin kuzeyindedir. Kahramanmaraş kent merkezinin ise kuzeydoğusuna düşmektedir. İlçenin kuzeyinde Sivas, doğusunda Malatya, güneydoğusunda Gaziantep ve Adıyaman illeri bulunmaktadır. Yeryüzü şekilleri oldukça engebelidir. İklimi karasaldır, kışları soğuk ve kar yağışlıdır.

EKONOMİK VE SOSYAL YAPI: İlçenin toplam nüfusu 1990 Yılı Genel Nüfus Sayımına göre 14 bin 990'dır. Bu nüfusun 7 bin 87'si ilçe ve kasabalarda 7 bin 903'ü ise köylerde yaşamaktadır. İlçenin 2 belde ile 4 köyü mevcuttur. İlçenin 4'ü ilçe merkezinde, 7'si de belde belediyelerinde olmak üzere toplam 11 mahallesi bulunmaktadır. İlçe halkı genelde hayvancılıkla geçinmektedir. Tarım da, hayvancılığa oranla az da olsa ikinci derecede en önemli geçim kaynağıdır. Halkın büyük kısmı yaz aylarında mevsimlik işçi olarak diğer ilçelere ve komşu illere çalışmaya gitmektedir. Yurt dışında işçi olarak çalışan çok sayıda Nurhak'lı da bulunmaktadır. (Hits: 64)

Bulunan: 0 resimler 0 sayfalarda. Görünen: ilk sayfadan 0 son sayfaya 0.

Bu bölümde resim bulunamadı




.
Resim Bölüntü Sayfası: 
En Yeni Kahramanmaraş Nurhak Resimleri, En Güzel Kahramanmaraş Nurhak Resimleri, Kahramanmaraş Nurhak Fotoğrafları, Wallpapers, Aşk ve Sevgi Resimleri, Msn Avatar, Fotoğraf Galerisi

 

c_r
c_bl c_b c_br

RSS Feed: Kahramanmaraş Nurhak (Yeni Resimler)

Sitemizde yer alan resimler, fotoğraflar ve bilgiler çeşitli sitelerden derlenmiş olup, sadece gösterim amaçlıdır. Telif hakları ile korunan bir içeriğin tespiti durumunda, hak sahibi irtibata geçerse, içerik siteden derhal kaldırılır. Sitede yasadışı ve genel ahlaka aykırı içerik barındırılmaz.
Link Değişimi ve İletişim e-mail : Mehmet [at] NeTResim.Net

Sitemap

Sitemap

Gizlilik Politikası ve Şartlar

Designed by Resimler
4homepages.de
Resimler| Çizgi Dizi izle| Dizi izle| Çok Güzel Oyunlar| Resimleri| Ünlü Resimleri| track my web