4images logo
c_tl c_t c_tr
c_l                                                                
Kayıtlı Kullanıcılar
»
»
Kullanıcı:
Şifre:

Beni hatırla?


Rastgele Resim

Polat Alemdar Msn Avatar
Polat Alemdar Msn Avatar

Mehmet

Sinop Türkeli
Bookmark and Share

Anadolu'nun Türkleşmesinden sonra bu coğrafyanın tamamının Türk kültür unsurlarıyla donatıldığını görmekteyiz. Özellikle Kuzey Anadolu Bölgesinin dolayısıyla Sinop ve çevresinin Türk fetihlerinden sonra ebedi yurt haline geldiği görülür. Bu bölge fetih edildikten sonra bir daha Türklerin elinden çıkmamış, düşman işgali yaşamamış nadide yurt köşelerinden biridir.

Sinop ve çevresi tetkik edildiğinde karşımıza çıkan hanlar, hamamlar, medreseler, kervansaraylar, mescitler, imarethaneler, camiler, tekkeler bizim bu iddialarımızı doğrular niteliktedir. Sinop, Karadeniz'in önemli bir ticaret limanı olması nedeniyle tarihin değişik dönemlerinde ticaretle uğraşan devletlerin uğrak yeri olmuştur.

Anadolu'nun Karadeniz'e açılan önemli ticaret yollarında biri olan Sinop; Sultan I. İzzettin Keykavus tarafından fethedilmiş (1214) yapılan yeni teşkilat ve tayinlerle kısa zamanda bir Türk ve Müslüman beldesi haline getirilmiştir.

İlçenin tarihi ile ilgili yaptığımız araştırmalarda çok net bilgilere ve yazılı kaynaklara ulaşılamadı. İlçenin adı ve tarihi ile ilgili belli bir kaynağa dayanmayan iki farklı görüş tespit edildi.

Kısmen birbirine benzeyen bu görüşten ilkine göre ilçe merkezi, yerleşim yeri olarak yüzyıla yakın bir geçmişe sahiptir. İlçe önce Rum Pontuslular'ın sonra Selçukluların daha sonra İsfendiyaroğulları Beyliği'nin ve 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet'in Sinop'u almasıyla Osmanlı yönetimine geçmiştir. İlk kurulduğu zamanki adı Yarna'dır. Daha sonra sahilde bir gemi kalıntısına istinaden Gemiyanı adı verilmiştir. Daha sonra Türklerin ormanlık alana yerleşmeleri ile Türklerin Yerleşim Yeri anlamına gelen TÜRKELİ adını almıştır. Cumhuriyetin ilk yıllarında Ayancık ilçesine bağlı olan Türkeli 01.05.1957 yılında ilçe olmuştur.

İkinci görüşe göre; düşman saldırılarına karşı koyan Türk yerleşim birimlerinden birisi olduğu için Cumhuriyet döneminde şimdiki TÜRKELİ adı verildi.

Somut verilere dayanmamakla birlikte ilçenin çok uzak bir geçmişe sahip olmadığını düşünmekteyiz. Her ne kadar köylerden aldığımız duyumlara göre yerleşim yeri kalıntıları bulunmaktaysa da ilçe merkezinde yaptığımız gezide bir çok eski yerleşim yerinde rastlanan eski binaların olmayışı da yerleşmenin yeni olduğuna bizi iten bir başka olgudur. (Hits: 41)

Bulunan: 0 resimler 0 sayfalarda. Görünen: ilk sayfadan 0 son sayfaya 0.

Bu bölümde resim bulunamadı




.
Resim Bölüntü Sayfası: 
En Yeni Sinop Türkeli Resimleri, En Güzel Sinop Türkeli Resimleri, Sinop Türkeli Fotoğrafları, Wallpapers, Aşk ve Sevgi Resimleri, Msn Avatar, Fotoğraf Galerisi

 

c_r
c_bl c_b c_br

RSS Feed: Sinop Türkeli (Yeni Resimler)

Sitemizde yer alan resimler, fotoğraflar ve bilgiler çeşitli sitelerden derlenmiş olup, sadece gösterim amaçlıdır. Telif hakları ile korunan bir içeriğin tespiti durumunda, hak sahibi irtibata geçerse, içerik siteden derhal kaldırılır. Sitede yasadışı ve genel ahlaka aykırı içerik barındırılmaz.
Link Değişimi ve İletişim e-mail : Mehmet [at] NeTResim.Net

Sitemap

Sitemap

Gizlilik Politikası ve Şartlar

Designed by Resimler
4homepages.de
Resimler| Çizgi Dizi izle| Dizi izle| Çok Güzel Oyunlar| Resimleri| Ünlü Resimleri| track my web